GVB tickets & info kantoor het openbaar vervoer van het GVB is een zeer goede mogelijkheid om op ontdekking te gaan naar de fascinatie van deze stad en bezoek aan de talrijke attracties. Met 15 tramlijnen, 43 buslijnen en 4 metrolijnen en 6 veerverbinding brengen wij u graag op uw bestemming, ook ‘s nachts.

De adressen en openingstijden van de dag en de nacht de trams, metro en bussen rijden dagelijks vanaf 06,00 uur in de ochtend tot 0.30 uur in de nacht. Tussen 0.30 uur en 07,00 uur in de ochtend kunt u met onze nacht bussen reizen.

Voor de rit met de nachtbus geldt een bijzonder nacht tarief. Mocht u beschikken over een GVB dag of meerdaagse ticket, dan is de nachtbus inbegrepen. Het is handig om de tot in de voorsteden van Amsterdam te reizen met een OV-chipkaart.

De kaart is verkrijgbaar in verschillende varianten. Als je meerdere dagen in Amsterdam doorbrengt, is een dag of een meerdaagse ticket het best geschikt en tegelijkertijd de meest gunstige.

Met deze kaart kunt u zonder voorbehoud gebruik maken van alle trams, metro en bussen in Amsterdam, zonder aandacht te schenken aan de overstaptijden.

Als u slechts één dag in Amsterdam bent, dan wordt een dagkaart warm aanbevolen. Deze kaart is vanaf eerste controle tot 24 uur geldig. U kunt tijdens de geldigheidsduur van de kaart indien gewenst zo vaak in- en uitchecken, als u wilt.

Ook als u langer wilt blijven, zijn meerdaagse tickets voor 2 tot 7 dagen beschikbaar (de kaarten zijn 48 tot 168 uur geldig).

De prijzen voor dagkaarten

Heel belangrijk is dat u niet vergeet altijd in- en uit te checken bij in en uit te stappen ook tijdens het overstappen. Inchecken doet u door uw kaart voor de kaartlezer te houden.

Bij alle in- en uitgangen voor trams en bussen, staat een kaartlezer opgesteld. U hoort een audio signaal. Vervolgens gaat er een groene lamp branden.

Bij het uitstappen van bus of trein moet je de kaart weer voor de lezer houden. Je hoort nu twee keer een geluidssignaal.

Bij metrohaltes uw kaart voor de kaartlezer houden bij de ingang van metrostation, zodat de deur geopend wordt. Aan het einde van de reis doet u dit op dezelfde manier.

Waar is de OV-kaart chip beschikbaar?

OV-chipkaarten zoals het GVB dag of meerdaagse ticket zijn beschikbaar met de GVB tickets & info kantoor. Daarnaast kunnen dagkaarten worden verkregen bij de conductor of bestuurder in bussen en trams. Bovendien zijn dagkaarten verkrijgbaar bij de automaten in alle metrostations.

Als je een kaart koopt bij de bestuurder of conducteur, betaalt u dan passend. Voor het snel In- en uitstappen hebben de Amsterdamse trams een bijzondere deur waardoor de passagiers snel en comfortabel in en uitstappen. Het betreft hier een dubbele deur.

De deuren voor zijn voorzien van kleppen. Daarnaast kunt u bij de bestuurder instappen.