Wat zou de grootste verandering teweeg brengen op het gebied van openbaar vervoer van de toekomst. En wat is er al veranderd de laatste decennia met het oog op bus en trein?

Laten we eens met het laatste beginnen.

openbaar vervoer van de toekomst

Lotus geheime test

Volgens mij is er niet zo gek veel verandert, de treinen hebben nog steeds wielen evenals de bussen, en ze rijden nog steeds op fossiele brandstoffen. Wordt er dan helemaal niets meer ontdekt en uitgevonden. Ik herinner me een trein die over de rails zweefde, en dat is al heel erg lang geleden.

Of is er iets anders aan de hand.

Er zijn stemmen die zeggen dat de technologie om enorme sprongen vooruit te gaan al jarenlang in de kast liggen. De reden dat een ieder daar nog niet gebruik van kan maken zou zijn, dat het economisch niet aantrekkelijk genoeg zou zijn om dit nu al uit te voeren. Reden hiervoor zou kunnen zijn dat de heren van de oliebronnen er alles aan gelegen is om dit zo lang mogelijk tegen te houden.

Openbaar vervoer van de toekomst: Water brandstof

In de jaren 60 was er een persoon op de Nederlandse tv, die beweerde dat hij een auto op water zou kunnen laten rijden. Niet alleen beweerde hij dit, maar hij demonstreerde dit naar mijn overtuiging wel degelijk. En daarna wat schetst onze verbazing, de man is spoorloos in de onwetendheid verdwenen. Het is makkelijk om een wandelend complottheorie te voorschijn te toveren. Maar aan de andere kant niet zo fantastisch om te denken dat zo een persoon misschien makkelijk te verleiden is om zijn uitvinding van de hand te doen voor 1 met een paar nullen.

Wie zijn ogen de kost geeft en een beetje op YouTube gaat zoeken, vindt al snel vele voorbeelden om een auto op water te laten rijden. Het wordt allemaal in geuren en kleuren uitgelegd hoe dit eenvoudig thuis in elkaar te knutselen. Ik heb dit zelf een keer uitgeprobeerd met een jam potje met twee elektroden daarin. Vervolgens gaat daar een mengsel van waterstofperoxide met bakpoeder. 12 volt op de elektroden en er komt een brandbaar schoon gas uit.

Dus zo onhaalbaar is het niet om alle bussen of treinen in het openbaar vervoer op schone en zeer goedkope brandstof te laten rijden.

Openbaar vervoer van de toekomst zweeft op ons af.

Tijd voor de vleugels en wielen.

Als ik naar een moderne helikopter of een auto kijk, denk ik altijd ben ik nou zo gek af lijkt dit zo primitief. Het zou kunnen dat ik te veel naar zijn science fiction films kijk. Maar zou het niet een keer tijd worden dat het moderne openbaar vervoer en privé vervoer zich wat moeitelozer voortbeweegt?

De vliegtuigproducent Boeing heeft laten weten al decennia bezig te zijn met de zogenaamde anti gravitatie techniek. Deze techniek zou zijn oorsprong hebben in de jaren 40 tijdens het nazibewind.Er zouden diverse modellen zijn gebouwd met de bijnaam “de klok”. Meerdere getuigen beweerden dat deze modellen werden aangedreven door twee tegengestelde roterende magneten.

Moeten we dan eerst wachten tot alle olie op is alvorens deze fantastische nieuwe technologieën te mogen aanschouwen ten aanzien van openbaar vervoer van de toekomst?

Het zou wel eens kunnen zijn dat de ontwikkeling van alle nieuwe ontwikkelingen afgeremd worden door de grote winst genererende industriëlen. Het is dus winst, macht en geld wat de dienst uitmaakt aangaande openbaar vervoer van de toekomst, in plaats van vooruitgang.

Als we eens een blik werpen aangaande openbaar vervoer van de toekomst buiten het openbare vervoer en privé vervoersector, dan zien we in de elektronica consumentensector een paar prima voorbeelden. Elke paar maanden komen er nieuwe plattere tv’s alsmede mobiele telefoons tevoorschijn. Maar zijn die producten werkelijk zo nieuw qua uitvinding? Het is meer waarschijnlijk dat de technologische ontwikkelingen ruimschoots voorliggen op de consument.Het is even zo waarschijnlijk dat er tv toestellen in de schappen liggen welke een holografische projectie produceren.

Het openbaar vervoer van de toekomst ziet er heel erg mooi uit, maar we zullen er heel erg lang op moeten wachten. De bussen en treinen zullen nog jaren op de rails en rubberen banden rijden voordat wij gebruik kunnen maken van de zweef auto, bus, trein. De technologie is klaar om ook vliegtuigen zonder vleugels te laten vliegen. Anti zwaartekracht is al meer dan een halve eeuw oud.

De lekke banden loze tijd zal nog een tijdje voortduren maar wie heeft er zin om daar op te wachten? De schone brandstof zoals waterstof zal zich als eerste tentoonstellen wanneer binnen een tiental jaren de olie voorraad uitgeput is. De oliemannen zijn al klaar om enorme bedragen van u te vragen voor waterstof, iets wat eenvoudig te produceren is. En dan zal uw trein en bus kaartje in het openbaar vervoer van de toekomst niet goedkoper zijn, maar zal het er wel een stukje schoner aan toegaan in de wereld.

Laat a.u.b. niet na om een bericht te sturen als u een vraag of aanvulling heeft op dit “openbaar vervoer van de toekomst” artikel.