Als we het openbaar vervoer versus de auto gaan vergelijken. En aan de hand daarvan bekijken of we onder andere het file probleem kunnen oplossen. Dan krijgen we te maken met de volgende onontkoombare redenen om dit probleem een halt toe te roepen.

 

Voordelen trein en bus:

Deze brengen u zonder files van A naar B.

De bussen en treinen hebben tegenwoordig een behoorlijke luxe.

Tijdens de reis kunt u wellicht werk verrichten want u heeft namelijk een privé chauffeur.

Voordelig in het geval van dagelijks rijzen.

 

Nadelen trein en bus:

Voordat u bij het treinstation aankomt zal u de bus, fiets of auto moeten gebruiken.

De wachttijden in het geval van de treinen zijn een grote ergernis.

Openbaar vervoer prijzen zijn volgens consumenten verre van voordelig.

 

Voordelen eigen vervoer:

Onafhankelijkheid.

Plezier van het rijden.

Privacy.

 

Nadelen eigen vervoer:

Parkeergelegenheden.

Aanschaf vervoersmiddel.

 

De treinen en bussen zijn tegenwoordig een zeer luxueus en tijdens de ritten kunt in het geval dat u een administratieve baan hebt, beginnen met het uitvoeren van uw beroep op uw laptop of tablet. Een negatief aspect kan zijn dat de afleiding tijdens grote drukte natuurlijk een belemmering kan zijn. En wie wil er nu geen privé chauffeur. Ook zijn de prijzen in het gaval van dagelijkse treinreizen aantrekkelijk geprijsd door middel van de diverse abonnementen.

 

Een hindernis om van deze manier van vervoer te kiezen zou kunnen zijn dat uw privé chauffeur vaak lang op zich kan laten wachtten. En niet te vergeten dat deze privé chauffeur u niet voor uw deur oppikt. In het geval van een enkele trip kan deze manier van reizen zelfs duurder uitvallen dan een uitstapje met uw eigen vervoer per automobiel.

 

De onafhankelijkheid, plezier in het rijden en privé aspect geeft voor velen van u de doorslag om doorgaans de auto te prefereren. En dat zou weleens het cruciale punt kunnen zijn en de meest voor de hand liggende oorzaak van de files.

De aanschaf van eigen vervoer is vaak een drempel vanwege de aanschaf kosten, en niet te vergeten te maandelijkse kosten die het met zich meebrengt. De aanschafkosten hoeven trouwens niet perse hoog te zijn. Want wie zijn ogen de kost geen kan op Marktplaats al heel voordelig een goede gebruikte auto vinden.

Een ander nadeel is vaak dat in het geval van dagtripjes, de vaak favoriete trekpleisters geen of nauwelijks parkeergelegenheden bieden.

Hoe dan kunnen we na deze wel en weeën van ons vervoer systeem wat aantrekkelijker maken voor beide zijden?

Uitbreidingen van het wegen net zijn niet voor de hand liggend, daar het huidige wegen net al elke uithoek van ons land bereikt heeft.

Er zijn wel degelijk technische mogelijkheden om het wegen net te moderniseren. Een van deze oplossingen zou een tweede laag boven de autosnelwegen aan te brengen. Dat zou een verdubbeling van de capaciteit bewerkstelligen.

Op een andere pagina van deze website behandelen we de mogelijkheid om anti gravitatie technieken te gebruiken, waar onder andere Boeing al jaren mee bezig is. Dit zou het betrekkelijke lege luchtruim een ideale gelegenheid bieden om onze reisjes te kunnen gebruiken.

Anti graviteit is dermate interessant, om bijvoorbeeld de banden en daarvoor de weerstand op de weg te elimineren. Wat op zijn beurt een gigantische vermindering van het gebruik op de brandstoffen ten goede zal komen . Een en ander lijkt ver gezocht maar minder ver als u zou vermoeden. Er zouden reeds werkende anti zwaartekracht apparaten getest worden ter grootte van een magnetron oven.

Deze “ovens” zouden met het grootste gemak de wielen van uw auto en de openbaar vervoer bussen en treinen kunnen vervangen. Deze techniek is niet zo nieuw als u zou kunnen denken, er zijn betrouwbare bronnen dat deze techniek reeds in de jaren 40 werden ontwikkeld. Een plausibele verklaring dat dit nog niet op uitgebreide schaal wordt gebruikt is dat de olie mannen, er nog niet veel voor voelen om de inkomsten van hun zwarte goud bij het grof vuil te zetten.

Tijdelijke conclusie:

Vooruitgang en oplossingen voor het file en milieu probleem zijn wel degelijk haalbaar en reeds voorhanden. Maar de commercie is een wederom een groot struikelblok waar zoals in alle andere technische commerciële takken geduld getoond zal moeten worden, zodat oude technieken eerst in geld omgezet zullen moeten worden alvorens een nieuwere mogelijkheid zijn intrede mag doen.

 

Meer omtrent nieuwe technieken aangaande openbaar vervoer is te vinden in het menu aan de linker bovenzijde van deze website. Waar u zelfs een eigen gemaakte waterstof genererende machine kunt vinden, waarmee u uw auto op waterstof kunt laten rijden. Een link naar deze pagina is ook hier te vinden, of wanneer u meteen aan de slag wilt naar de toekomst, dan kunt u meteen naar de doe het zelf pagina.

Tot zover dit artikel waar u naar ik hoop zijn minst een beetje leesplezier aan over gehouden heeft. En mocht u op de een of andere manier wat willen aanvullen of commentaar zou willen achter laten? Dan is onderaan deze pagina gelegenheid om dit te doen. Dank voor uw aandacht met het onderwerp “openbaar vervoer versus de auto” en tot een volgend artikel.